Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Jarné rolky v jarnej omáčke


Prísady

4 mladé karotky,
4 jarné cibuľky,
viazaničku červených reďkvičiek,
4 strúčiky cesnaku,
4 vajcia uvarené na tvrdo,
4 kuracie prsia,
1 lyžičku hladkej múky,
2‚5 dl kyslej smotany,
2‚5 dl šľahačkovej smotany,
0‚5 l zeleninového vývaru,
soľ,
zeleninovú koreniacu zmes\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.87/5

Hodnotenie: 1.9/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kuracie prsia prekrojíme tak, aby vznikli väčšie pláty, ktoré zľahka naklepeme. Na každý plát rozotrieme prelisovaný cesnak, položíme kúsok mrkvy, bielu časť jarnej cibuľky, mäso zvinieme a spevníme špáradlami (konce nemusia byť uzatvorené). Rolky opražíme na oleji zo všetkých strán. Podlejeme zeleninovým vývarom a prikryté krátko povaríme. Kyslú smotanu rozmiešame s malým množstvom hladkej múky a pridáme ju do variaceho sa zeleninového vývaru. Pridáme aj šľahačkovú smotanu, privedieme do varu a krátko povaríme. Po odstavení pridáme najemno postrúhané vajcia, na mesiačiky pokrájané reďkvičky a pokrájanú vňať z cibuliek. Do omáčky pridáme aj šťavu, v ktorej sme dusili rolky. Rolky podávame v omáčke, prekrojené na polovice. Tanier dozdobíme pokrájanými reďkvičkami a vňaťou z cibuliek.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!