Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kurča Marengo


Prísady

1 kurča,
100 g šampiňónov,
200 ml bieleho vína,
100 g zeleného hrášku,
10 až 12 čiernych olív,
1 lyžica paradajkového pretlaku,
1 strúčik cesnaku,
2 až 3 lyžice oleja,
hladká múka na posypanie,
200 ml slepačieho vývaru,
zelená petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (28)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča očistíme, vypitveme a rozdelíme na 4 porcie, ktoré opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán dozlata. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme múkou a miešame, až kým šťava nestmavne. Potom prilejeme víno a vývar, pridáme celé alebo rozštvrtené šampiňóny, zelený hrášok, čierne olivy, rozotretý cesnak a všetko udusíme domäkka. Hotové porcie kurčaťa uložíme na zohriatu misu, obložíme hubami a olivami, zalejeme omáčkou a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s krajcami opečeného chleba.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!