Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kurča na zelenine


Prísady

1 kurča,
100 g šampiňónov,
2 červené papriky,
10 malých cibuliek,
1 cesnak,
500 ml sójovej omáčky,
2 až 3 lyžice oleja,
300 ml mäsového vývaru,
2 lyžice sezamového semienka,
pol čajovej lyžičky mletého zázvoru,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.79/5

Hodnotenie: 1.8/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča očistíme, vypitveme, vykostíme, nakrájame na prúžky dlhé asi 5 cm a uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké mäso preložíme na panvicu, kde sme v rozpálenom oleji opražili nakrájanú cibuľu a vymiešaný cesnak, pridáme mäkké mäso a občas premiešame. Keď mäso získa hnedú farbu, zalejeme ho vývarom, v ktorom sa varilo, a trochu povaríme. Primiešame sójovú omáčku, cukor, šampiňóny nakrájané na plátky a očistené zelené papriky nakrájané na prúžky.
Potom pridáme sezamové semienko, ktoré sme opražili do hneda a v mažiari rozdrvili na prášok, podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletým zázvorom a dodusíme. Podávame s ryžou alebo opražným chlebom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!