Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kurča dusené na paprikách


Prísady

1500 g kurčaťa,
125 ml kyslej smotany,
15 g masla,
4 stredne veľké červené papriky,
1 lyžica paradajkového pretlaku,
1 stredne veľká cibuľa,
1 lyžica rastlinného oleja,
250 ml kuracieho vývaru,
3 lyžice mletej červenej papriky,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.74/5

Hodnotenie: 1.7/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča rozdelíme na 6 porcií. Jednotlivé porcie poprášime paprikou, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpálime olej a maslo, opekáme porcie kurčaťa z oboch strán. Kusy kurčaťa presunieme na jednu stranu panvice a do druhej časti nasypeme nasekanú cibuľu, rozmiešame ju, 3 minúty smažíme domäkka. Potom mäso rozprestrieme po celej ploche, zalejeme ho asi polovicou vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 až 20 minút domäkka.
Papriku pri neprestajnom obracaní opekáme 10 až 15 minút pod grilom alebo nad plameňom. Potom ju vložíme do mikroténového vrecúška, zavrieme a necháme vychladnúť. Kožu stiahneme, odstránime semená i rebrá a nakrájame na tenké rezance.
Kurča z panvice vyberieme, do šťavy pridáme paradajkový pretlak, zvyšok vývaru a miešame. Keď bude šťava vrieť pridáme rezance červenej papriky a 1 až 2 minúty prehrievame. Pridáme väčšinu kyslej smotany a jemným potriasaním ju vmiešame do omáčky. Dochutíme.
Porcie kurčaťa upravíme na taniere, posypeme ich rezancami papriky, prelejeme omáčkou a pokvapkáme zvyškom kyslej smotany.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!