Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kuracie mäso na smotane so šampiňónmi


Prísady

800 g kuracích pàs alebo vykostených stehien,
1 dl oleja,
1 lyžičku hladkej múky,
2 lyžice masla,
100 g čerstvých šampiňónov,
1 lyžičku soli,
3 lyžice kyslej smotany,
0‚5 dl bieleho vína\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.30/5

Hodnotenie: 2.3/5 (27)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené, umyté a osušené kuracie mäso sa nakrája cez vlákna na drobnejšie kocky s hmotnosťou 150 g na porciu. Pripravené mäso sa opraží na oleji, zapráši múkou, pridá sa maslo, očistené, na plátky nakrájané šampiňóny, spolu sa všetko opraží, osolí, mierne sa zaleje vodou, vínom, premieša a podusí. Do zmesi sa pridá smotana, spolu sa podusí, podľa potreby sa dochutí soľou a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, cestoviny, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!