Prísady
4 plátky z kuracích pàs (každý po 150 g),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pôr očistíme, umyjeme a narežeme na 4 rovnako veľké 8 cm kúsky. Vo vriacej osolenej vode uvaríme do polomäkka. Zlejeme, prepláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Každý kus póru obtočíme dvoma plátkami šunky. Kuracie rezne po jednom vložíme do mikrotenového vrecka, jemne naklepeme, posolíme, okoreníme a posypeme sušenou šalviou. Na spodok kuracieho rezňa položíme pór, rezne zrolujeme a previažeme kuchynskou niťou. Ešte raz osolíme, okoreníme a posypeme šalviou. V hrnci rozpálime malé množstvo oleja. Rolády z každej strany opečieme, podlejeme sherry a zeleninovým vývarom (vodou). Prikryjeme a na minime dusíme asi 15 minút. Kuracie rolády vyberieme z hrnca, prilejeme mäsový vývar, necháme prevrieť a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Roládu nakrájame na hrubšie plátky. Podávame s omáčkou, cestovinami, zemiakmi alebo ryžou. Zapíjame rizlingom alebo veltlínom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!