Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kuracia roláda s bylinkovou omáčkou


Prísady

4 plátky z kuracích pàs (každý po 150 g),
8 plátkov šunky,
60 ml sherry,
120 ml mäsového vývaru (vody),
120 ml zeleninového vývaru (vody),
2 póru,
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate,
sušená šalvia,
olej,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.48/5

Hodnotenie: 2.5/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pôr očistíme, umyjeme a narežeme na 4 rovnako veľké 8 cm kúsky. Vo vriacej osolenej vode uvaríme do polomäkka. Zlejeme, prepláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Každý kus póru obtočíme dvoma plátkami šunky. Kuracie rezne po jednom vložíme do mikrotenového vrecka, jemne naklepeme, posolíme, okoreníme a posypeme sušenou šalviou. Na spodok kuracieho rezňa položíme pór, rezne zrolujeme a previažeme kuchynskou niťou. Ešte raz osolíme, okoreníme a posypeme šalviou. V hrnci rozpálime malé množstvo oleja. Rolády z každej strany opečieme, podlejeme sherry a zeleninovým vývarom (vodou). Prikryjeme a na minime dusíme asi 15 minút. Kuracie rolády vyberieme z hrnca, prilejeme mäsový vývar, necháme prevrieť a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Roládu nakrájame na hrubšie plátky. Podávame s omáčkou, cestovinami, zemiakmi alebo ryžou. Zapíjame rizlingom alebo veltlínom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!