Prísady
Kuracie prsia,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
4 žemle nakrájame na kocky. Ostatné rozlámeme a dáme do misy.
Na rozlámané žemle nalejeme mlieko, necháme asi 5 minút namočené a potom ich vyžmýkame. Mäso nakrájame na kusy, ktoré pomelieme v mlynčeku spolu s vyžmýkanými žemľami. Vareškou zapracujeme do zmesi šľahačku, pridáme muškátový oriešok, soľ, MAGGI Harmóniu Chuti a korenie. Zo zmesi vytvoríme 4 gule a zľahka ich sploštíme do tvaru fašírky. Obalíme ich v múku, vajíčku, žemľovými kockami a dáme na pol hodiny vychladnúť do chladničky. Rúru vyhrejeme na 190°C. Rozpálime olej a na panvici opražíme 2 až 3 minúty fašírky dohneda. Opražené vyberieme z oleja a dáma na pekáč. Pečieme asi 25 minút. Príprava omáčky: Paradajky nakrájame, cibuľu a cesnak nasekáme, šampiňóny nakrájame na plátky. V hrnci rozpálime polovicu oleja, pridáme cibuľu, ktorú pražíme 2 až 3 minúty. Primiešame paradajky, paradajkový pretlak, MAGGI bylinky bazalka tymian, MAGGI bylinky cesnak petržlen, soľ, korenie a trochu cukru. Varíme 10 minút. Paradajkovú zmes prepasírujeme cez sito do misy. Hrniec vytrieme, zvyšok oleja rozpálime a šampiňóny podusíme domäkka. Vmiešame omáčku a dochutíme. Fašírky dáme na taniere a okolo nich nalejeme omáčku. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!