Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kuracie fašírky na paradajkovej omáčke


Prísady

Kuracie prsia,
1 vajce,
125 ml mlieka,
6 žemlí,
3 dkg múky olej na opekanie,
mletý muškátový oriešok,
čierne korenie mleté,
vegeta,
soľ,
Omáčka: 50 dk g paradajok,
12‚5 dkg šampiňónov,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
2 PL oleja,
1 PL paradajkového pretlaku,
MAGGI Bylinky Bazalka a tymián,
MAGGI Bylinky cesnak a petržlen,
cukor


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5

Hodnotenie: 2.0/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
4 žemle nakrájame na kocky. Ostatné rozlámeme a dáme do misy.
Na rozlámané žemle nalejeme mlieko, necháme asi 5 minút namočené a potom ich vyžmýkame. Mäso nakrájame na kusy, ktoré pomelieme v mlynčeku spolu s vyžmýkanými žemľami. Vareškou zapracujeme do zmesi šľahačku, pridáme muškátový oriešok, soľ, MAGGI Harmóniu Chuti a korenie. Zo zmesi vytvoríme 4 gule a zľahka ich sploštíme do tvaru fašírky. Obalíme ich v múku, vajíčku, žemľovými kockami a dáme na pol hodiny vychladnúť do chladničky. Rúru vyhrejeme na 190°C. Rozpálime olej a na panvici opražíme 2 až 3 minúty fašírky dohneda. Opražené vyberieme z oleja a dáma na pekáč. Pečieme asi 25 minút.

Príprava omáčky:
Paradajky nakrájame, cibuľu a cesnak nasekáme, šampiňóny nakrájame na plátky. V hrnci rozpálime polovicu oleja, pridáme cibuľu, ktorú pražíme 2 až 3 minúty. Primiešame paradajky,
paradajkový pretlak, MAGGI bylinky bazalka tymian, MAGGI bylinky cesnak petržlen, soľ, korenie a trochu cukru. Varíme 10 minút.
Paradajkovú zmes prepasírujeme cez sito do misy. Hrniec vytrieme,
zvyšok oleja rozpálime a šampiňóny podusíme domäkka. Vmiešame omáčku a dochutíme. Fašírky dáme na taniere a okolo nich nalejeme omáčku.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!