Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kuracie balíčky so smotanovým špenátom


Prísady

350 g čerstvého špenátu,
štipka kypriaceho prášku,
600 g kuracích pàs,
80 g šunky,
200 g plesňového syra,
50 g oleja,
50 g masla,
1 menšia cibuľa,
200 ml šľahačky,
zelená petržlenová vňať na ozdobenie,
mleté biele korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Èerstvý špenát niekoľkokrát operte pod studenou vodou a vložte do vriacej osolenej vody, do ktorej ste prisypali trochu prášku do pečiva. Blanšírovaný špenát zlejeme a vložte do ľadovej vody, tak si uchová sviežu zelenú farbu.
Kuracie prsia opatrne rozklepte do šírky, osoľte, okoreňte a na každú porciu položte list špenátu, plátok šunky a do stredu kúsok syra. Plátky mäsa preložte na polovice, okraje ľahko sklepnite a spichnite špáradlom. Balíčky pouklajte na plech vymazaný olejem, vložte do rúry rozohriatej na 180 °C a pečte 15 - 20 min. Mäkké mäso vyberte, zbavte špáradiel a udržujte teplé. Výpek zjemnite polovicou masla a prehrejte.
V menšom hrnci rozpustite zvyšok masla, vložte najemno nakrájanú cibuľu a krátko ju speňte. Pridajte zvyšný špenát (prekrájaný), zalejte šľahačkou, ochuťte soľou, korením a poduste, kým šľahačka nezhustne. Kuracie prsia podávajte s kopčekom smotanového špenátu, varenými zemiakmi a ozdobené petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!