Prísady
350 g čerstvého špenátu,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Èerstvý špenát niekoľkokrát operte pod studenou vodou a vložte do vriacej osolenej vody, do ktorej ste prisypali trochu prášku do pečiva. Blanšírovaný špenát zlejeme a vložte do ľadovej vody, tak si uchová sviežu zelenú farbu.
Kuracie prsia opatrne rozklepte do šírky, osoľte, okoreňte a na každú porciu položte list špenátu, plátok šunky a do stredu kúsok syra. Plátky mäsa preložte na polovice, okraje ľahko sklepnite a spichnite špáradlom. Balíčky pouklajte na plech vymazaný olejem, vložte do rúry rozohriatej na 180 °C a pečte 15 - 20 min. Mäkké mäso vyberte, zbavte špáradiel a udržujte teplé. Výpek zjemnite polovicou masla a prehrejte. V menšom hrnci rozpustite zvyšok masla, vložte najemno nakrájanú cibuľu a krátko ju speňte. Pridajte zvyšný špenát (prekrájaný), zalejte šľahačkou, ochuťte soľou, korením a poduste, kým šľahačka nezhustne. Kuracie prsia podávajte s kopčekom smotanového špenátu, varenými zemiakmi a ozdobené petržlenovou vňaťou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!