Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kráľovské letné kurča


Prísady

1 väčšie kurča,
100 g šunky,
5 paradajok,
1 malú cuketu,
2 červené papriky,
štvrť kg malých cibuliek,
hrsť čerstvého tymianu alebo bazalky,
soľ,
mleté čierne korenie podľa chuti,
2 PL olivového oleja,
0,
15 l bieleho vína,
1 PL Solamylu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.15/5

Hodnotenie: 2.1/5 (27)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča umyte, osušte, posoľte zvonku i zvnútra, potrite olejom, okoreňte a nechajte v chlade odležať aspoň hodinu. Potom vložte do vyhriatej rúry a pečte asi hodinu. Počas pečenia polievajte kurča výpekom, a keď už chytá zlatistý nádych, pridajte očistené celé cibuľky, posekaný tymian alebo bazalku a pečte ďalej. Po chvíli pridajte očistenú papriku nakrájanú na rezance, cuketu nakrájanú na kolieska a paradajky prekrojené na polovicu. Premiešajte s cibuľkou a šťavou z výpeku. Kurča obložte nakrájanou šunkou a dajte do rúry dopiecť. Len čo je upečené, horúce kurča so zeleninou vyberte z rúry, ihneď ho polejte vínom vymiešaným so Solamylom a nechajte 2 - 3 min. v rúre prejsť chuťami. Podávajte s novými zemiakmi uvarenými vcelku, bohato posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!