Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kuracie kačatore


Prísady

2 kuracie stehná,
2 kuracie prsia,
olivový olej,
1 cibuľu,
1 červenú a 1 zelenú papriku,
2 strúčiky cesnaku,
1 dl kuracieho vývaru,
3‚5 dl pravej talianskej rajčinovej šťavy,
sušene oregano,
1 vrecúško cestovín,
čierne olivy,
bazalku a syr Ricotta na ozdobenie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (29)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cibuľu, červenú a zelenú papriku pokrájame na kocky. Premiešame. Kuracie stehná v kĺbikoch rozdelíme na dve časti. Na olivovom oleji ich spolu s prsiami opečieme zo všetkých strán, vyberiem a odložíme. Na výpeku opražíme pokrájanú zeleninu, podľa potreby pridáme olivový olej. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, prípadne papričky čili. Mäso pridáme ku zelenine, podlejeme kuracím vývarom, pridáme rajčinovú šťavu, oregano, krátko podusíme, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. V rúre dusíme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Cestoviny uvaríme podľa návodu a prepláchneme ich v studenej vode. Navrstvíme na veľký tanier, na cestoviny poukladáme mäso a nalejem naň udusenú zeleninu. Kačatore podávame na jednom tanieri, ozdobené olivami, Ricottou a bazalkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!