Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kurča v arašidovej omáčke


Prísady

1 kurča,
200 g arašidového masla,
6 paradajok,
50 g paradajkového pretlaku,
4 cibule,
4 bobkové listy,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.17/5

Hodnotenie: 2.2/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča osolíme, vypitveme, rozdelíme na porcie a v osolenej vode spolu s bobkovým listom varíme prikryté na miernom ohni asi 1 hodinu. Mäkké porcie kurčaťa vyberieme a uložíme na teplé miesto. Asi do polovice vývaru pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, ktorú sme spolu s rozštvrtenými paradajkami a paradajkovým pretlakom rozmiešali na kašu. Zmes povaríme asi 15 minút, odstavíme, pridáme arašidové maslo alebo obyčajné maslo premiešané s 50 g nasekaných alebo pomletých arašidov, prikryjeme a povaríme asi 10 minút. Nakoniec osolíme, okoreníme mletým bielym korením a nalejeme na teplé porcie kurčaťa. Podávame s ryžou.Kurence umyjeme. Zvnútra i zvonku ich osolíme, okoreníme a do otvoru nasypeme trochu tymianu. Stehná zviažeme kuchynskou niťou. Slivky prerežeme na 4 časti, cibuľu a cesnak očistíme. Vo veľkom pekáči zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak, mandle, klinčeky, bobkový list, sušené slivky a dusíme. Do pekáča vložíme hruďou nadol obe kurence. Podlejeme vínom, ďalej podľa potreby podlievame vodou. Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 180 oC na druhej polohe mriežky 1 hodinu. 10 minút pred dopečením pridáme 2 lyžice oleja. Medzitým dobre umyjeme zemiaky a v osolenej vode, do ktorej sme pridali trochu rozmarínu, ich uvaríme do mäkka. Ešte teplé olúpeme a vcelku opečieme na oleji (asi 6 lyžíc). Osolíme a okoreníme. Kurence rozporcujeme a podávame spolu so zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!