Prísady
1 kurča,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kurča osolíme, vypitveme, rozdelíme na porcie a v osolenej vode spolu s bobkovým listom varíme prikryté na miernom ohni asi 1 hodinu. Mäkké porcie kurčaťa vyberieme a uložíme na teplé miesto. Asi do polovice vývaru pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, ktorú sme spolu s rozštvrtenými paradajkami a paradajkovým pretlakom rozmiešali na kašu. Zmes povaríme asi 15 minút, odstavíme, pridáme arašidové maslo alebo obyčajné maslo premiešané s 50 g nasekaných alebo pomletých arašidov, prikryjeme a povaríme asi 10 minút. Nakoniec osolíme, okoreníme mletým bielym korením a nalejeme na teplé porcie kurčaťa. Podávame s ryžou.Kurence umyjeme. Zvnútra i zvonku ich osolíme, okoreníme a do otvoru nasypeme trochu tymianu. Stehná zviažeme kuchynskou niťou. Slivky prerežeme na 4 časti, cibuľu a cesnak očistíme. Vo veľkom pekáči zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak, mandle, klinčeky, bobkový list, sušené slivky a dusíme. Do pekáča vložíme hruďou nadol obe kurence. Podlejeme vínom, ďalej podľa potreby podlievame vodou. Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 180 oC na druhej polohe mriežky 1 hodinu. 10 minút pred dopečením pridáme 2 lyžice oleja. Medzitým dobre umyjeme zemiaky a v osolenej vode, do ktorej sme pridali trochu rozmarínu, ich uvaríme do mäkka. Ešte teplé olúpeme a vcelku opečieme na oleji (asi 6 lyžíc). Osolíme a okoreníme. Kurence rozporcujeme a podávame spolu so zemiakmi.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!