Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Galantína z kurčaťa


Prísady

1 kurča,
100 g mletého bravčového mäsa,
100 g mletého hovädzieho mäsa,
100 g údeného bravčového bôčika,
100 g klobúčikov zo šampiňónov,
2 vajcia,
3 lyžice šľahačkovej smotany,
1 lyžičku práškovej želatíny,
soľ,
1 lyžičku paštétového korenia\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.04/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča opatrne vykostíme a plát mäsa položíme na priesvitnú potravinársku fóliu kožou dolu. Hrubšie časti mäsa ostrým nožom mierne nakrojíme. Mäso posolíme, posypeme polovicou paštétového korenia a polovicou želatíny. Mleté bravčové mäso vložíme do elektrického šľahača, pridáme smotanu, vajcia, želatínu, paštétové korenie, soľ a vyšľaháme. Klobúky šampiňónov pokrájame na štvrtiny, údený bôčik na kocky a zľahka vmiešame do mäsa. Zmes vytvarujeme na pláte kurčaťa do valca. Presahujúce okraje plátu kurčaťa preložíme na plnku tak, aby vznikol valec – plnené vykostené kurča. Zabalíme do priesvitnej fólie, do fólie z alobalu a konce uzatvoríme. Plnené mäso zabalíme ešte do druhej fólie alobalu. Zabalené mäso vložíme do horúcej vody a pomaly, pri teplote 85 stupňov Celzia varíme asi 50 minút. Ak nám voda začne vrieť, schladíme ju pohárom studenej vody. Po uvarení zabalené mäso vložíme do ľadovej vody, prudko schladíme. Odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Plnené mäso rozbalíme a nakrájame na plátky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!