Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kurča na víne s ovocím


Prísady

1 kurča,
100 g masla,
300 ml bieleho vína,
125 g sušených sliviek,
1 červená paprika,
3 hrušky,
1 cibuľa,
50 g hladkej múky,
3 lyžice oleja,
100 ml hydinového vývaru,
citrónová kôra,
30 g práškového cukru,
rozmarín,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.42/5

Hodnotenie: 2.4/5 (31)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Sušené slivky namočíme do vody a necháme cez noc zmäknúť. Potom ich osladíme, uvaríme domäkka, vyberieme a necháme odkvapkať. Kurča očistíme, vypitveme, rozdelíme na porcie, obalíme osolenou múkou a opečieme na zmesi masla a oleja dozlata. Opečené vyberieme a odložíme do tepla. Èervenú papriku očistíme, zbavíme jadier, nakrájame na prúžky, podusíme na zvyšnom tuku, vyberieme a uložíme do hrnca.
Zvyšok múky rozmiešame vo víne a v hydinovom vývare, uvaríme dohusta, pridáme trocha vody z uvarených sliviek, osolíme a okoreníme rozmarínom. Potom do omáčky pridáme olúpanú celú cibuľu, prúžky citrónovej kôry a olúpané hrušky nakrájané na väčšie kúsky. Povaríme asi 3 minúty, vlejeme do hrnca na podusenú červenú papriku, pridáme opečené porcie kurčaťa, všetko posypeme uvarenými slivkami a dusíme v rúre asi 1 hodinu. Pred podávaním vyberieme cibuľu a prúžky citrónovej kôry.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!