Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Enchillada (Mexiko)


Prísady

Tortilly - 12 kusov (tortilly sa pripravujú z kukuričného škrobu,
múky,
mlieka,
vajec a masla\.
Z masy sa upečú placky podobné palacinkám)\.
Plnka: 0‚5 dl oleja
,
300 g kuracích pàs,
150 g postrúhaného syra,
1 červenú štipľavú papriku,
1 až 2 lyžičky omáčky,
1 dl kyslej smotany,
1 lyžičku Podravky\.
Omáčka: 2 dl oleja
,
1 cibuľu,
1 strúčik cesnaku,
1 papriku,
400 g čerstvých alebo konzervovaných rajčín,
1 až 2 lyžičky citrónovej šťavy,
1 viazaničku petržlenovej vňate,
soľ,
mleté čierne korenie,
1 lyžicu Podravky\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.76/5

Hodnotenie: 1.8/5 (34)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Omáčka: na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku bez semienok. Pridáme ošúpané, nadrobno pokrájané rajčiny, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a Podravku. Zmes rozmixujeme. Plnka: mäso pokrájame na rezance, papriku tiež a spolu opečieme na oleji. Pridáme 1 a ž 2 lyžičky pripravenej omáčky, kyslú smotanu, postrúhaný syr, lyžičku Podravky a premiešame. Pripravenou plnkou naplníme tortilly. Poukladáme ich do ohňovzdornej misy a posypeme postrúhaným syrom. Prikryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia na 15 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!