Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Dedinské kurča v alobale


Prísady

1 kurča,
800 g zemiakov,
200 g mrkvy,
200 g paradajok,
200 g čerstvých uhoriek,
100 g cibule,
2 strúčiky cesnaku,
60 g oravskej slaniny,
40 g hladkej múky,
40 g masla,
mleté čierne korenie,
soľ,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.15/5

Hodnotenie: 2.2/5 (40)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča očistíme a rozdelíme na štyri porcie, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Kúsky mäsa opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán. Zemiaky očistíme, pokrájame na plátky, opláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a osušíme na čistej utierke. Do výpeku po kurčati pridáme na kocky nakrájanú slaninu, opražíme ju, pridáme zemiaky, osolíme a dusíme domäkka. Očistenú mrkvu a uhorku pokrájame na rezančeky, paradajky a cibuľu na kolieska. Zeleninu krátko osmažíme na masle, osolíme a pridáme prelisovaný cesnak. Na štyri väčšie kusy alobalu rozložíme najprv zemiaky, na ne dáme kúsok kurčaťa, pridáme zeleninovú zmes a alobal dobre uzavrieme. Balíčky vložíme do vyhriatej rúry alebo na gril, prípadne do horúcej pahreby.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!