Prísady
1 kurča,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kurča očistíme a rozdelíme na štyri porcie, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Kúsky mäsa opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán. Zemiaky očistíme, pokrájame na plátky, opláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a osušíme na čistej utierke. Do výpeku po kurčati pridáme na kocky nakrájanú slaninu, opražíme ju, pridáme zemiaky, osolíme a dusíme domäkka. Očistenú mrkvu a uhorku pokrájame na rezančeky, paradajky a cibuľu na kolieska. Zeleninu krátko osmažíme na masle, osolíme a pridáme prelisovaný cesnak. Na štyri väčšie kusy alobalu rozložíme najprv zemiaky, na ne dáme kúsok kurčaťa, pridáme zeleninovú zmes a alobal dobre uzavrieme. Balíčky vložíme do vyhriatej rúry alebo na gril, prípadne do horúcej pahreby.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!