Prísady
4 plátky hovädzieho mäsa po 150 g,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Plátky slaniny vypražíme na suchej panvici. Mierne naklepeme plátky mäsa, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok položíme 2 plátky slaniny a nakrájanú cibuľu rozdelenú na kolieska a 100 g nakrájaných šampiňónov. Povrch posypeme kaparami. Mäso zvinieme do tvaru závitu a spojíme ihlicami. Závitky opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji.
Zvyšok cibule a na osminky nakrájané paradajky pridáme do panvice a zalejeme 500 ml horúcej vody. Prikryté dusíme asi 1 a pol hodiny. Závitky vyberieme z panvice na teplé miesto. Tekutinu (omáčku) prepasírujeme a povaríme. Pridáme zvyšok šampiňónov a spolu krátko povaríme. Smotanu rozhabarkujeme s maizenou a spojíme s omáčkou, ktorú dochutíme. Podávame s dusenou ryžou alebo cestovinami. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!