Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Závitky so slaninou a hubami


Prísady

4 plátky hovädzieho mäsa po 150 g,
8 tenkých plátkov prerastanej slaniny,
125 g šampiňónov,
5 lyžíc smotany,
2 paradajky,
3 cibule,
4 čajové lyžičky horčice,
2 lyžice kapár,
4 lyžice oleja,
1 lyžica maizeny,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5

Hodnotenie: 2.2/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Plátky slaniny vypražíme na suchej panvici. Mierne naklepeme plátky mäsa, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok položíme 2 plátky slaniny a nakrájanú cibuľu rozdelenú na kolieska a 100 g nakrájaných šampiňónov. Povrch posypeme kaparami. Mäso zvinieme do tvaru závitu a spojíme ihlicami. Závitky opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji.
Zvyšok cibule a na osminky nakrájané paradajky pridáme do panvice a zalejeme 500 ml horúcej vody. Prikryté dusíme asi 1 a pol hodiny. Závitky vyberieme z panvice na teplé miesto. Tekutinu (omáčku) prepasírujeme a povaríme. Pridáme zvyšok šampiňónov a spolu krátko povaríme.
Smotanu rozhabarkujeme s maizenou a spojíme s omáčkou, ktorú dochutíme.
Podávame s dusenou ryžou alebo cestovinami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!