Prísady
800 g hovädzieho stehna,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Cesnak a slaninu nakrájame na pásiky. Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme cesnakom, slaninou a klinčekmi. Na noc namočíme do marinády pripravenej z octu, bobkových listov a celého čierneho korenia.
Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na kolieska a opražíme na rozpálenom oleji. Ochutíme nastrúhaným muškátovým orechom, cukrom, mletým čiernym korením a soľou. Pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Postupne prilievame víno a nakoniec pridáme olúpané paradajky nakrájané na väčšie kusy. Mäso dusíme na miernom ohni 3 až 4 hodiny. Počas dusenia ho obraciame a podľa potreby podlievame polievkou alebo teplou vodou. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zahustíme múkou alebo strúhankou, podľa toho či chceme získať svetlú alebo tmavú omáčku. Do omáčky vložíme mäso nakrájané na plátky a povaríme ešte asi 10 minút. Podávame s omáčkou, v ktorej je dusená zelenina. Ako príloha sú vhodné zemiaky, makaróny, prípadne zemiakové knedle. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!