Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Dalmátske dusené hovädzie mäso


Prísady

800 g hovädzieho stehna,
60 g slaniny,
100 ml červeného vína,
300 g paradajok,
1 zeler,
3 mrkvy,
2 cibule,
5 strúčikov cesnaku,
100 ml oleja,
1 čajová lyžička cukru,
1 lyžica strúhanky alebo múky,
5 klinčekov,
muškátový orech,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.84/5

Hodnotenie: 1.8/5 (31)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cesnak a slaninu nakrájame na pásiky. Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme cesnakom, slaninou a klinčekmi. Na noc namočíme do marinády pripravenej z octu, bobkových listov a celého čierneho korenia.
Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na kolieska a opražíme na rozpálenom oleji. Ochutíme nastrúhaným muškátovým orechom, cukrom, mletým čiernym korením a soľou. Pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Postupne prilievame víno a nakoniec pridáme olúpané paradajky nakrájané na väčšie kusy. Mäso dusíme na miernom ohni 3 až 4 hodiny. Počas dusenia ho obraciame a podľa potreby podlievame polievkou alebo teplou vodou.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zahustíme múkou alebo strúhankou, podľa toho či chceme získať svetlú alebo tmavú omáčku. Do omáčky vložíme mäso nakrájané na plátky a povaríme ešte asi 10 minút. Podávame s omáčkou, v ktorej je dusená zelenina.
Ako príloha sú vhodné zemiaky, makaróny, prípadne zemiakové knedle.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!