Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sviečkovica na olivách


Prísady

800 g sviečkovice,
2 vajcia uvarené natvrdo,
100 ml bieleho vína,
4 paradajky,
čierne vykôstkované olivy,
1 cibuľa,
4 strúčiky cesnaku,
hladká múka,
50 ml oleja,
zelená petržlenová vňať,
mleté biele korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cibuľu spolu s cesnakom očistíme a nakrájame nadrobno. Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, nakrájame na kolieska a jadrá vyberieme. Sviečkovicu nakrájame na rovnaké plátky hrubé asi 2 cm, ktoré obalíme osolenou múkou premiešanou s mletým čiernym korením, opečieme ich na rozpálenom oleji z obidvoch strán a preložíme do hrnca.
Vo zvyšnom tuku najprv opražíme nakrájanú cibuľu dozlata, potom pridáme nakrájaný cesnak, paradajky a za stáleho miešania dusíme. Prilejeme biele víno, premiešame, nalejeme na opečené plátky sviečkovice a pridáme čierne olivy. Hrniec preložíme do vyhriatej rúry a dodusíme domäkka.
Udusené mäso s omáčkou dáme na zohriatu misu a ozdobíme nasekanými vajcami uvarenými natvrdo a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!