Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Stejk s pikantnou hubovo - zeleninovou omáčkou


Prísady

8 plátkov sviečkovice,
50 g tvrdého syra,
30 g sušených (čerstvých) húb,
250 ml červeného vína,
2 lyžice paradajkového pretlaku,
100 g mrkvy,
200 g polenty (kukuričná múka),
100 g cibule,
2 strúčiky cesnaku,
rozmarín,
3 lyžice oleja,
petržlenová vňať,
trocha majoránu,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1200 ml vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a do vody naraz vsypeme polentu. Na minime necháme prikryté pobublávať asi 40 minút. Z času na čas premiešame.
Sušené huby zalejeme 400 ml horúcej vody a za 20 minút necháme napučať. Cibuľu a mrkvu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na kocky.
Huby vyžmýkame a nasekáme. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, mrkvu, huby a krátko opražíme. Rýchlo vmiešame paradajkový pretlak. Podlejeme červeným vínom, vodou z hríbov, pridáme rozmarín, necháme zovrieť a 15 minút varíme na minime.
Ochutíme soľou a korením. Petržlenovú vňať nakrájame, plátky mäsa osolíme a okoreníme. Vložíme do variacej sa omáčky. Prikryté varíme 3 minúty. Po minúte a pol mäso obrátime na druhú stranu. Vmiešame petržlenovú vňať a majorán.
Mäso podávame s polentou a omáčkou na zohriatých tanieroch. Polentu tesne pred servírovaním posypeme strúhaným syrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!