Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Plnená zbojnícka roštenka


Prísady

600 g nízkej roštenky,
120 g údenej slaniny,
120 g šampiňónov,
2 väčšie cibule,
cesnak podľa chuti,
1 feferónka,
80 g oleja,
1 lyžica horčice,
100 ml mäsového vývaru (instant),
1 lyžica hladkej múky,
1 čajová lyžička worcestrovej omáčky,
mletá červená paprika,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.67/5

Hodnotenie: 1.7/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z očistenej, umytej, usušenej roštenky nakrájame 150 g plátky. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a pokvapkáme worcestrovou omáčkou. Na takto pripravené plátky naukladáme pásik slaniny, nakrájané šampiňóny a tenké kolieska cibule. Posypeme ich nasekanými feferónkami a mletou paprikou. Preložíme ich na polovicu, prepichneme špáradlom, trochu ich pomúčime a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji.
Upečené plátky vyberieme a do výpeku pridáme kečup, zaprášime ho hladkou múkou a zalejeme mäsovým vývarom. Všetko spolu povaríme a dochutíme cesnakom. V takto pripravenej šťave roštenku ešte chvíľu podusíme. Potom ju dáme na tanier, vyberieme špáradlo a zalejeme šťavou.
Podávame so zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!