Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pečené hovädzie mäso s hubami


Prísady

600 g hovädzieho mäsa zo stehna (alebo z roštenky),
50 g údenej slaniny,
200 ml smotany,
200 g čerstvých húb,
2 paradajky,
1 cibuľa,
70 g masti,
citrónová šťava,
mäsový vývar,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.77/5

Hodnotenie: 1.8/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, odblaníme a prešpikujeme plátkami údenej slaniny. Osolíme, okoreníme a opražíme na polovici rozpálenej masti zo všetkých strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a očistené, nakrájané paradajky. Podlejeme trochou mäsového vývaru, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme asi 1 hodinu, potom mäso odokryjeme a za občasného podlievania dopečieme. Na zvyšku masti opražíme očistené huby, ktoré sme nakrájali na plátky. Podlejeme precedenou šťavou z mäsa a udusíme domäkka. Keď sú huby mäkké, pridáme smotanu a podľa chuti citrónovú šťavu.Upečené mäso nakrájame na plátky a polejeme pripravenou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!