Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |
Najnovšie recepty
Prísady
600 g hovädzieho mäsa zo stehna (alebo z roštenky),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, odblaníme a prešpikujeme plátkami údenej slaniny. Osolíme, okoreníme a opražíme na polovici rozpálenej masti zo všetkých strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a očistené, nakrájané paradajky. Podlejeme trochou mäsového vývaru, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme asi 1 hodinu, potom mäso odokryjeme a za občasného podlievania dopečieme. Na zvyšku masti opražíme očistené huby, ktoré sme nakrájali na plátky. Podlejeme precedenou šťavou z mäsa a udusíme domäkka. Keď sú huby mäkké, pridáme smotanu a podľa chuti citrónovú šťavu.Upečené mäso nakrájame na plátky a polejeme pripravenou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!