Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Plnený hovädzí biftek


Prísady

1000 g hovädzej sviečkovice,
100 g šunky,
100 g plesňového syra,
tuk na pečenie,
1 čajová lyžička celého zeleného korenia,
hrubšia niť na previazanie\.
Omáčka: 100 g prerastenej údenej slaniny
,
2 lyžice masla (alebo tuku),
8 paradajok,
4 strúčiky cesnaku,
zväzok bazalky,
šťava z 1 citróna,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.79/5

Hodnotenie: 1.8/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Sviečkovicu umyjeme a prekrojíme do dvoch tretín tak, aby vznikol plát. Obložíme ho plátkami šunky a syra a posypeme zrnkami zeleného korenia. Mäso preklopíme a previažeme niťou ako roládu. Tuk rozpálime na panvici a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Potom ho dáme do rúry predhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 20 minút.
Maslo alebo tuk rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Primiešame nadrobno nasekanú bazalku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme citrónovou šťavou.
Mäso nakrájame na plátky, upravíme na taniere, osolíme, okoreníme, polejeme omáčkou a ihneď podávame.
Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi. Zapíjame červeným vínom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!