Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |
Najnovšie recepty
Prísady
1000 g hovädzej sviečkovice,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Sviečkovicu umyjeme a prekrojíme do dvoch tretín tak, aby vznikol plát. Obložíme ho plátkami šunky a syra a posypeme zrnkami zeleného korenia. Mäso preklopíme a previažeme niťou ako roládu. Tuk rozpálime na panvici a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Potom ho dáme do rúry predhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 20 minút.
Maslo alebo tuk rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Primiešame nadrobno nasekanú bazalku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky, upravíme na taniere, osolíme, okoreníme, polejeme omáčkou a ihneď podávame. Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi. Zapíjame červeným vínom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!