Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Knedle s praženým mäsom


Prísady

220 g mletého chudého hovädzieho (alebo jahňacieho mäsa),
1 a pol lyžice ryžového vína (alebo suchého sherry),
knedľové taštičky,
2 lyžice svetlej sójovej omáčky,
2 nasekané jarné cibuľky,
2 lyžice hladkej múky zmiešanej so studenou vodou na kašu,
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu zmiešaného s 2 lyžicami vody,
2 lyžice oleja na praženie,
fritovací olej,
pol lyžičky soli\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a opražíme mleté mäso a cibuľu asi 3 minúty. Pridáme sójovú omáčku, soľ a víno. Mierne povaríme asi 2 minúty a potom primiešame zmes kukuričného škrobu a vody. Miešame na ohni do zhustnutia. Mäsovú zmes preložíme do misy a necháme vychladnúť. Rozdelíme ju asi na 48 rovnakých dielov.
Vezmeme okrúhlu knedľovú taštičku a do stredu položíme porciu plnky. Okraje taštičky navlhčíme kašou z múky a vody, spojíme ich nad plnkou, prehneme ich cez ňu a prstami stlačíme tak, aby sa spojili. Úhľadne ich vytvarujeme. Rovnakým spôsobom utvoríme aj ostatné knedle. Fritujeme ich v stredne horúcom oleji, vždy niekoľko kusov súčasne, až sú zlatohnedé. Necháme ich dobre odkvapkať na obrúsku. Podávame so zálevom z chilli omáčky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!