Prísady
220 g mletého chudého hovädzieho (alebo jahňacieho mäsa),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a opražíme mleté mäso a cibuľu asi 3 minúty. Pridáme sójovú omáčku, soľ a víno. Mierne povaríme asi 2 minúty a potom primiešame zmes kukuričného škrobu a vody. Miešame na ohni do zhustnutia. Mäsovú zmes preložíme do misy a necháme vychladnúť. Rozdelíme ju asi na 48 rovnakých dielov.
Vezmeme okrúhlu knedľovú taštičku a do stredu položíme porciu plnky. Okraje taštičky navlhčíme kašou z múky a vody, spojíme ich nad plnkou, prehneme ich cez ňu a prstami stlačíme tak, aby sa spojili. Úhľadne ich vytvarujeme. Rovnakým spôsobom utvoríme aj ostatné knedle. Fritujeme ich v stredne horúcom oleji, vždy niekoľko kusov súčasne, až sú zlatohnedé. Necháme ich dobre odkvapkať na obrúsku. Podávame so zálevom z chilli omáčky. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!