Prísady
400 g hovädzieho zadného mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, odblaníme a zbavíme iných nečistôt. Na viacerých miestach doňho injekčnou striekačkou strekneme koňak a asi 1 hodinu necháme stáť. V horúcom masle ho prepečieme (asi 5 minút) a necháme vychladnúť.
Maslo dobre rozmiešame s rozdrveným strúčikom cesnaku, nadrobno nakrájanou cibuľou, mletým čiernym korením, nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a niekoľkými kvapkami worcestrovej omáčky. Vychladnuté mäso potrieme touto zmesou. Lístkové cesto opatrne vyvaľkáme natenko, položíme naň mäso a zvinieme. Boky stisneme, prebytočné cesto odrežeme a konce zahneme. Odrezané cesto sformujeme a prilepíme bielkom. Zabalené mäso necháme asi 15 minút v chladničke odležať. Potom ho dáme na plech vypláchnutý vodou, cesto natrieme vodou a zriedeným žĺtkom a niekoľkokrát prepichneme. Vložíme do vyhriatej rúry. V rúre ho asi 20 až 25 minút pečieme dozlata a chrumkava. Teplotu po 5 minútach znížime. Pred krájaním necháme ešte vo vypnutej rúre 5 minút. Podávame so špenátom, ktorý pripravíme: Jednu cibuľu a 1 strúčik cesnaku nakrájame nadrobno. Jednu lyžicu masla rozpustíme, opražíme v ňom cibuľu, pridáme umytý špenát (asi 100 g) a miešame s rozotretým cesnakom. Okoreníme a necháme vychladnúť. Vychladnutý premiešame s koňakom (1 až 2 lyžice). Mäso pred podávaním touto masou obložíme. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!