Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Hovädzie mäso v lístkovom ceste


Prísady

400 g hovädzieho zadného mäsa,
1 vajce,
2 lyžice masla,
200 ml koňaku,
worcesterová omáčka,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
1 balíček lístkového cesta,
zelená petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.78/5

Hodnotenie: 1.8/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, odblaníme a zbavíme iných nečistôt. Na viacerých miestach doňho injekčnou striekačkou strekneme koňak a asi 1 hodinu necháme stáť. V horúcom masle ho prepečieme (asi 5 minút) a necháme vychladnúť.
Maslo dobre rozmiešame s rozdrveným strúčikom cesnaku, nadrobno nakrájanou cibuľou, mletým čiernym korením, nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a niekoľkými kvapkami worcestrovej omáčky. Vychladnuté mäso potrieme touto zmesou.
Lístkové cesto opatrne vyvaľkáme natenko, položíme naň mäso a zvinieme. Boky stisneme, prebytočné cesto odrežeme a konce zahneme. Odrezané cesto sformujeme a prilepíme bielkom. Zabalené mäso necháme asi 15 minút v chladničke odležať. Potom ho dáme na plech vypláchnutý vodou, cesto natrieme vodou a zriedeným žĺtkom a niekoľkokrát prepichneme. Vložíme do vyhriatej rúry. V rúre ho asi 20 až 25 minút pečieme dozlata a chrumkava. Teplotu po 5 minútach znížime. Pred krájaním necháme ešte vo vypnutej rúre 5 minút.
Podávame so špenátom, ktorý pripravíme: Jednu cibuľu a 1 strúčik cesnaku nakrájame nadrobno. Jednu lyžicu masla rozpustíme, opražíme v ňom cibuľu, pridáme umytý špenát (asi 100 g) a miešame s rozotretým cesnakom. Okoreníme a necháme vychladnúť. Vychladnutý premiešame s koňakom (1 až 2 lyžice). Mäso pred podávaním touto masou obložíme.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!