Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Guľky v paradajkovej omáčke


Prísady

1/2 kg chudého bravčového mäsa (zo stehna),
1 sáčok ryže 125 g,
2 vajcia,
soľ,
mleté biele korenie,
mletú rascu,
cukor,
3 PL oleja,
3 PL hladkej múky,
2 paradajkové pretlaky 280 g


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.31/5

Hodnotenie: 2.3/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ryžu povaríme 10 min, nie úplne do mäkka a necháme ju vychladnúť. Primiešame pomleté mäso, vajcia, ochutíme soľou a korením. Masu dobre premiešame, radšej dlhšie, musí sa lepiť.
Uvaríme paradajkovú omáčku: Na oleji opražíme múku, zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme pretlak, lyžičku rasce, osolíme a osladíme podľa chuti.
Do vriacej omáčky zavaríme mäsové gule, robím ich zmrzlinovou naberačkou, treba poriadne utlačiť a vkladať do omáčky na rôzne miesta. Povaríme 25-30 minút, nesmie vrieť prudko.
Podávame s varenými zamiakmi, napr. roztlačenými s maslom a vytvarovanými tiež do gule.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!