Prísady
1/2 kg chudého bravčového mäsa (zo stehna),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ryžu povaríme 10 min, nie úplne do mäkka a necháme ju vychladnúť. Primiešame pomleté mäso, vajcia, ochutíme soľou a korením. Masu dobre premiešame, radšej dlhšie, musí sa lepiť.
Uvaríme paradajkovú omáčku: Na oleji opražíme múku, zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme pretlak, lyžičku rasce, osolíme a osladíme podľa chuti. Do vriacej omáčky zavaríme mäsové gule, robím ich zmrzlinovou naberačkou, treba poriadne utlačiť a vkladať do omáčky na rôzne miesta. Povaríme 25-30 minút, nesmie vrieť prudko. Podávame s varenými zamiakmi, napr. roztlačenými s maslom a vytvarovanými tiež do gule. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!