Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bravčové karé s ovocím


Prísady

600 g bravčového karé bez kostí,
100 g sušených sliviek,
4 jablká,
2 lyžice oleja,
50 g masti,
štvrť čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.86/5

Hodnotenie: 1.9/5 (37)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kare vykostíme, umyjeme, osušíme a ostrým tenkým nožom narežeme v strede otvor. Opačnou stranou varešky urobíme do mäsa tunel, ktorý naplníme vykôstkovanými, umytými slivkami. Mäso potom prudko opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a zakryjeme. Pečieme do polomäkka. Pridáme olúpané, jadrovníkov zbavené jablká, ktoré sme nakrájali na osminky. Prisypeme zvyšok sliviek, opäť podlejeme a odokryté dopečieme domäkka. Počas pečenia mäso natierame olejom, v ktorom sme rozmiešali štipľavú mletú papriku. Mäso dáme na misu, nakrájame a môžeme ozdobiť vetvičkami zelenej pažítky. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čiernym chlebom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!