Prísady
600 g bravčového karé bez kostí,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kare vykostíme, umyjeme, osušíme a ostrým tenkým nožom narežeme v strede otvor. Opačnou stranou varešky urobíme do mäsa tunel, ktorý naplníme vykôstkovanými, umytými slivkami. Mäso potom prudko opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a zakryjeme. Pečieme do polomäkka. Pridáme olúpané, jadrovníkov zbavené jablká, ktoré sme nakrájali na osminky. Prisypeme zvyšok sliviek, opäť podlejeme a odokryté dopečieme domäkka. Počas pečenia mäso natierame olejom, v ktorom sme rozmiešali štipľavú mletú papriku. Mäso dáme na misu, nakrájame a môžeme ozdobiť vetvičkami zelenej pažítky. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čiernym chlebom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!