Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Doudlebská rolovaná pečienka


Prísady

600 g bravčového pleca alebo krkovičky,
200 g údenej krkovičky,
1 väčšia cibuľa,
soľ,
drvená rasca,
4 strúčiky cesnaku,
alobal


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.08/5

Hodnotenie: 2.1/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Bravčové mäso prekrojte tak, aby vznikol plát mäsa, ten naklepte, potrite lisovaným cesnakom a posypte rascou. Odrezky a silnejšie časti mäsa vopred orežte a orezané kúsky pomeľte s časťou údeného mäsa a vzniknutú hmotu ochuťte rovnako ako plát mäsa. Zomletú zmes potom premiešajte s údeným mäsom nakrájaným na kocky a roztlačte ju na plát mäsa. Všetko zaviňte do rovnomernej rolády. Tú zabaľte do alobalu a obidva konce pevne utiahnite tak, aby vám vznikol rovnomerný valec. Roládu pečte spolu s cibuľou podliatou vodou v rúre zvoľna 30-40 minút. Potom mäso vyberte, vybaľte z alobalu a dajte do rúry dopiecť pri vyššej teplote. Nakrájanú bravčovú roládu podávajte tradične, teda s knedľou či zemiakovými šúľkami a kapustou, alebo s drvenými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!