Prísady
600 g bravčového pleca alebo krkovičky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Bravčové mäso prekrojte tak, aby vznikol plát mäsa, ten naklepte, potrite lisovaným cesnakom a posypte rascou. Odrezky a silnejšie časti mäsa vopred orežte a orezané kúsky pomeľte s časťou údeného mäsa a vzniknutú hmotu ochuťte rovnako ako plát mäsa. Zomletú zmes potom premiešajte s údeným mäsom nakrájaným na kocky a roztlačte ju na plát mäsa. Všetko zaviňte do rovnomernej rolády. Tú zabaľte do alobalu a obidva konce pevne utiahnite tak, aby vám vznikol rovnomerný valec. Roládu pečte spolu s cibuľou podliatou vodou v rúre zvoľna 30-40 minút. Potom mäso vyberte, vybaľte z alobalu a dajte do rúry dopiecť pri vyššej teplote. Nakrájanú bravčovú roládu podávajte tradične, teda s knedľou či zemiakovými šúľkami a kapustou, alebo s drvenými zemiakmi.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!