Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Balkánsky plameň


Prísady

400 g bravčového mäsa (stehno alebo aj karé),
60 g údenej slaniny,
1 cibuľu,
1 pohár leča,
3 strúčiky cesnaku,
feferónku alebo baraní roh,
kečup,
soľ,
mleté čierne korenie,
chili korenie,
kápiu,
petržlenovú vňať,
100 g šampiónov


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.38/5

Hodnotenie: 2.4/5 (45)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, očistíme, pokrájame na hrubšie rezance. Slaninu nakrájame na kocky. V hrnci alebo hlbšej panvici opražíme kocky slaniny. Pridáme osolené a okorenené mäso a za stáleho miešania opečieme do biela. Pridáme mletú papriku, chili korenie (príp. pálivú papriku). Podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme cibuľu, cesnak, feferónku (alebo baraní roh), šampióny ak máte a lečo. Pridáme ešte 2 lyžice kečupu. Ak je to málo pálive, dochutíme. Povaríme do mäkka a odstavíme.
Podávame s ľubovoľnou prílohou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!