Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zmrzlina v pomaranči


Prísady

Suroviny pre 4 osoby :
6 pomarančov
,
2 žĺtky,
60 g cukru,
200 ml smotany na šľahanie,
medovka na ozdobu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.37/5

Hodnotenie: 2.4/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Postup :
Pomaranče umyjeme a osušíme. Zo 4 plodov odrežeme vršok. Odstránime dužinu a šťavu zachytíme. Šupky uložíme do chladničky. Dužinu vylisujeme. Zo zvyšných pomarančov ostrúhame kôru a tiež vytlačíme šťavu. V horúcom vodnom kúpeli šľaháme v miske žĺtky s cukrom a pomarančovou šťavou, až vznikne hustý krém. Misku vyberieme, postavíme na ľad a vychladnutý krém našľaháme. Vmiešame pomarančovú kôru. Smotanu ušľaháme dotuha a vmiešame do krému. Krém naplníme do pomarančových šupiek a dáme asi na 4 hodiny do mrazničky. Na tanieroch zmrzlinu ozdobíme mätou.
Tip: Ak si chceme pripraviť väčšie množstvo zmrzliny, ohrejeme naviac 200 ml smotany s cukrom a šťavou a ušľaháme ju so žĺtkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!