Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vanilková zmrzlina s čerešňami


Prísady

1 pohár kompótových čerešní (cca 500 g),
50 g cukru,
40 ml čerešňovice (alebo kompótovej šťavy),
50 g sekaných mandlí,
4 plátky perníku,
4 porcie vanilkovej zmrzliny,
200 g smotany na šľahanie,
kôra z 1 chemicky neošetreného citróna,
lístky medovky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.9/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Èerešne necháme dobre odkvapkať na sitku. Vložíme do misy, posypeme cukrom a zakvapkáme 20 ml čerešňovice. Necháme stáť najmenej 20 minút. Mandle opražíme na suchej panvici dozlatova. Èokoládový perník rozdrobíme na kúsky, zakvapkáme zvyšnou čerešňovicou a rozdelíme do 4 pohárov. Do pohárov ďalej rozdelíme čerešne a pridáme kopček zmrzliny. Ušľaháme polotuhú šľahačku, prilejeme do pohárov a posypeme praženými mandľami. Citrónovú kôru nakrájame na tenké rezančeky a poháre nimi ozdobíme. Priložíme umyté a osušené lístky medovky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!