Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Talianske tartufo podľa Mary Berry


Prísady

900 ml vanilkovej zmrzliny (môžeme kúpiť hotovú),
6 sušienok,
2 lyžice mandľového likéru alebo pomarančovej šťavy,
175 g čokolády na varenie,
polámané na kúsky,
45 g masla,
1 lyžica zlatého sirupu (alebo medu),
90 g posekaných pražených orechov


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.6/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zmrzlinu dáme do chladničky trošku zmäknúť. Malý plech na pečenie dáme vychladiť do mrazničky. Zatiaľ dáme sušienky na tanier, prelejeme ich mandľovým likérom alebo pomarančovou šťavou a necháme stáť, až kvapalina celkom vsiakne. Sušienky občas obrátime. Vychladený plech pokryjeme alobalom alebo papierom na pečenie. Veľkou naberačkou naberáme kopčeky zmrzliny a do stredu každého z nich opatrne zatlačíme sušienku. Sušienka je rozmočená a tak sa nám asi čiastočne roztlačí, ale to nevadí. Sušienku celkom pokryjeme zmrzlinou a vytvoríme guľu, ktorú položíme na vychladený plech. Postup opakujeme so zvyšnou zmrzlinou a sušienkami. Celkom tak urobíme šesť zmrzlinových gulí s dovnútra vloženou aromatizovanou sušienkou. Gule dáme stuhnúť do mrazničky na 1 1/2 hodiny.

Medzitým do vodného kúpeľa vložíme misu s polámanou čokoládou, maslom a zlatým sirupom (tekutým medom). Za stáleho miešania zmes zahrievame, až je hladká. Misu vyberieme z vodného kúpeľa. Plech so zmrzlinovými guľami vyberieme z mrazničky. Zmrzlinovú guľu umiestnime na kovovú špachtľu nad misu s kvapalnou čokoládovou zmesou a veľkou lyžicou naberáme čokoládovú polevu a polievame zmrzlinovú guľu tak, aby bola dobre čokoládou obalená. Guľu potom položíme znovu na vychladený plech. Do čokoládovej polevy pevne pritlačíme trochu posekaných orechov, ktoré potom budú pri servírovaní dobre držať na povrchu. Rovnako postupujeme s ostatnými zmrzlinovými guľami, polevou aj orechmi.
Keď sú všetky hotové, dáme ich zmraziť asi na hodinu. Ak nebudeme podávať gule ešte ten istý deň, zabalíme ich do alobalu a uložíme do mrazničky, kde nám vydržia až týždeň. Pred podávaním ich necháme stáť asi 10 minút pri izbovej teplote, trochu zmäknú a dajú sa dobre jesť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!