Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Maj - taj šerbet so strúhaným kokosom


Prísady

Suroviny pre 4 osoby :
1 chem\.
neošetrený pomaranč
,
50 ml bieleho rumu,
10 ml curacaa,
10 ml mandľového sirupu,
40 ml ananásovej šťavy,
pomarančová šťava,
2 lyžice kokosovej strúhanky,
medovka na ozdobu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.71/5

Hodnotenie: 1.7/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cukor povaríme s 50 ml vody a necháme schladiť (cukrový rozvar). Štyri kokteilové poháre dáme do chladničky. Pomaranč opláchneme horúcou vodou, zo šupky stiahneme jemné špirály. Šťavu vytlačíme a dáme stranou. Biely rum, curacao, mandľový sirup a ananásovú šťavu zmiešame. Vylisovanú pomarančovú šťavu, až na 200 ml, pridáme a pozvoľna vmiešame cukrový rozvar. Naplníme do kovovej misy a dáme zmraziť najmenej na 3 hodiny do mrazničky. Lyžičkou vykrajujeme malé kúsky šerbetu, ktoré narovnáme do dobre vychladených kokteilových pohárov. Posypeme kokosovou strúhankou. Lístky medovky opláchneme a osušíme. Šerbet obložíme pomarančovými špirálkami a medovkovými lístkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!