Prísady
400 ml smotany na šľahanie,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ušľaháme 300 ml smotany a potom ju uložíme do chladničky. Zvyšnú smotanu rozohrejeme v hrnci. V kovovej miske rozmiešame žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Misku vložíme do horúceho vodného kúpeľa a prísady šľaháme, kým nevznikne hustý krém. Postupne zašľaháme horúcu smotanu a espresso. Vyberieme z kúpeľa a šľaháme do vychladnutia. Vmiešame ušľahanú smotanu. Kávový krém naplníme do 4 malých šálok a mrazíme asi 4 hodiny. Potom krém vyberieme z mrazničky a necháme 5 min. stáť. Dezert podávame posypaný múčkovým cukrom a kakaovým práškom a ozdobený kávovými zrnkami. K dezertu sa hodia mandľové makrónky.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!