Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kávový krém mrazený


Prísady

400 ml smotany na šľahanie,
4 žĺtky,
8 lyžíc cukru,
1 bal\.
vanilkového cukru
,
2 šálky silného espressa,
práškový cukor a kakaový prášok na posypanie,
niekoľko kávových zrniek na ozdobenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.47/5

Hodnotenie: 2.5/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ušľaháme 300 ml smotany a potom ju uložíme do chladničky. Zvyšnú smotanu rozohrejeme v hrnci. V kovovej miske rozmiešame žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Misku vložíme do horúceho vodného kúpeľa a prísady šľaháme, kým nevznikne hustý krém. Postupne zašľaháme horúcu smotanu a espresso. Vyberieme z kúpeľa a šľaháme do vychladnutia. Vmiešame ušľahanú smotanu. Kávový krém naplníme do 4 malých šálok a mrazíme asi 4 hodiny. Potom krém vyberieme z mrazničky a necháme 5 min. stáť. Dezert podávame posypaný múčkovým cukrom a kakaovým práškom a ozdobený kávovými zrnkami. K dezertu sa hodia mandľové makrónky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!