Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
Cesto: 2 vajcia,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Èokoládu a maslo roztopíme. Vlažné dáme do misy a spolu s cukrom a vajciami vyšľaháme do peny. Soľ a múku zmiešame a po lyžiciach opatrne zamiešame do cesta. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Položíme naň cesto a vyhladíme ho. Pečieme v rúre predhriatej na 180 oC asi 15 až 18 minút. Vyberieme, položíme na mriežky z grilu a dáme do mrazničky na 1 až 2 hodiny. Medzitým dáme do hrnca šľahačkovú smotanu, čokoládu, Amaretto a vanilkový cukor, roztopíme a necháme vychladnúť. Èokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha. Polovicu zmrazeného cesta natrieme vyšľahanou čokoládovou smotanou. Prikryjeme druhou polovicou cesta a znova dáme zmraziť. Keď aj čokoládová šľahačka zmrzne, vyberieme a nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky. Polejeme čokoládovou polevou. Tortičky ozdobíme cukrovinkovými ozdobami alebo posypeme čokoládovou ryžou a znova dáme zmraziť. Zmrzlinové tortičky môžeme podávať ku káve, obľúbené sú aj s rôznymi sezónnymi ovocnými šalátmi.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!