Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zmrzlinové tortičky s čokoládou


Prísady

Cesto: 2 vajcia,
50 g čokolády,
100 g masla,
50 g múky,
50 g cukru,
trochu soli\.
Ïalej potrebujeme: 250 ml šľahačkovej smotany
,
20 ml Amaretto di Saronno,
50 g čokolády,
1 balíček vanilkového cukru,
1 balíček čokoládovej polevy,
cukrovinkové ozdoby,
čokoládová ryža na posypanie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.31/5

Hodnotenie: 2.3/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Èokoládu a maslo roztopíme. Vlažné dáme do misy a spolu s cukrom a vajciami vyšľaháme do peny. Soľ a múku zmiešame a po lyžiciach opatrne zamiešame do cesta. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Položíme naň cesto a vyhladíme ho. Pečieme v rúre predhriatej na 180 oC asi 15 až 18 minút. Vyberieme, položíme na mriežky z grilu a dáme do mrazničky na 1 až 2 hodiny. Medzitým dáme do hrnca šľahačkovú smotanu, čokoládu, Amaretto a vanilkový cukor, roztopíme a necháme vychladnúť. Èokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha. Polovicu zmrazeného cesta natrieme vyšľahanou čokoládovou smotanou. Prikryjeme druhou polovicou cesta a znova dáme zmraziť. Keď aj čokoládová šľahačka zmrzne, vyberieme a nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky. Polejeme čokoládovou polevou. Tortičky ozdobíme cukrovinkovými ozdobami alebo posypeme čokoládovou ryžou a znova dáme zmraziť. Zmrzlinové tortičky môžeme podávať ku káve, obľúbené sú aj s rôznymi sezónnymi ovocnými šalátmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!