Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |
Najnovšie recepty
Prísady
Suroviny pre 4 osoby :
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Žĺtky zmiešame s mliekom a cukrom. Metlou postupne zapracujeme múku. Z bielkov so štipkou soli ušľaháme sneh a primiešame do cesta. Na panvici (teflónovej) v rozpálenom oleji usmažíme postupne 4 omelety. Celkom vychladnuté ich rozdelíme na taniere. Jahody (očistené čerstvé, mrazené, kompótované) rozmixujeme a pretlačíme cez sitko. Pridáme práškový cukor (v prípade kompótovaných jahôd znížime predpísanú dávku cukru). Pretlakom natrieme omelety. Nektarinky umyjeme, osušíme, odkôstkujeme a rozkrájame na tenké rezančeky. Na každú omeletu rozložíme 3 kopčeky zmrzliny. Doprostred nasypeme rezančeky nektariniek. Podávame posypané mandľovými lupienkami.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!