Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Šalát s vlašskými orechmi


Prísady

1 hlávku čakankového šalátu,
1 zelerovú vňať,
4 vajcia uvarené natvrdo,
10 dkg vlašských orechov,
4 sardelové filety,
6 polievkových lyžíc olivového oleja,
3 polievkové lyžice vínneho octu,
1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy,
soľ,
čierne mleté korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.90/5

Hodnotenie: 1.9/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajcia uvaríme natvrdo a opláchneme studenou vodou. Zelerovú vňať očistíme, umyjeme a nakrájame na asi 2 cm veľké kúsky. Èakankový šalát umyjeme, necháme dobre odkvapkať a natrháme na malé kúsky. Sardely a orechy nasekáme /zopár orechov si ponecháme na výzdobu/, vajíčka rozštrvrtíme. Všetky prísady dáme do misy. V šálke vymiešame soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, citrónovú šťavu a ocot. Olej pridávame postupne, aby vznikol homogénny šalátový dressinng. Šalát polejeme dressingom až tesne pred podávaním.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!