Kefalónia | Databáza áut | Snár | Vtipy | Letiská |
Najnovšie recepty
Prísady
2 avokáda,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ošúpeme avokáda, pozdĺžne ich rozpolíme a odstránime zrnká. Dužinu pokrájame na kocky. Umyjeme zeler, ošúpeme a pokrájame priečne na kolieska. Očistíme šalát chicoré /alebo čakanku/, umyjeme a necháme odkvapkať. Jablká rozštvrtíme, odstránime jadierka a pokrájame na mesiačiky. Èasť vlašských orechov odložíme na zdobenie, zvyšok posekáme nahrubo. Na prípravu dressingu vymiešame jogurt s kyslou smotanou na hladkú masu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom, citrónovou šťavou, malým množstvom sherry a primiešame sladkú smotanu. Namiesto sherry môžeme do dressingu primiešať väčšie množstvo čerstvých, posekaných byliniek. Jednu časť šalátu chicoré /alebo čakanky/ pokrájame na tenké rezance a nasypeme na taniere. Špičky šalátu naaranžujeme do kruhu. Do stredu poukladáme striedavo kúsky avokáda, zeleru, jabĺk, posypeme posekanými vlašskými orechami, mierne posolíme a okoreníme mletým čiernym korením a pred podávaním pokvapkáme octom. Nakoniec prizdobíme celými vlašskými orechami a petržlenovou vňaťou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!