Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Avokádový šalát


Prísady

2 avokáda,
30 dkg vňaťového zeleru,
3-4 kusy šalátu chicoré/alebo čakanky/,
2 jablká,
2-3 polievkové lyžice vlašských orechov,
l malý zväzok petržlenovej vňate\.
Na dressing:1/2 pohára jogurtu
,
1/2 pohára kyslej smotany,
1/16 l sladkej smotany,
3-4 polievkové lyžice octu,
malé množstvo sherry,
Okrem toho soľ,
mleté čierne korenie,
cukormalé množstvo sherry


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.94/5

Hodnotenie: 1.9/5 (34)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ošúpeme avokáda, pozdĺžne ich rozpolíme a odstránime zrnká. Dužinu pokrájame na kocky. Umyjeme zeler, ošúpeme a pokrájame priečne na kolieska. Očistíme šalát chicoré /alebo čakanku/, umyjeme a necháme odkvapkať. Jablká rozštvrtíme, odstránime jadierka a pokrájame na mesiačiky. Èasť vlašských orechov odložíme na zdobenie, zvyšok posekáme nahrubo. Na prípravu dressingu vymiešame jogurt s kyslou smotanou na hladkú masu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom, citrónovou šťavou, malým množstvom sherry a primiešame sladkú smotanu. Namiesto sherry môžeme do dressingu primiešať väčšie množstvo čerstvých, posekaných byliniek. Jednu časť šalátu chicoré /alebo čakanky/ pokrájame na tenké rezance a nasypeme na taniere. Špičky šalátu naaranžujeme do kruhu. Do stredu poukladáme striedavo kúsky avokáda, zeleru, jabĺk, posypeme posekanými vlašskými orechami, mierne posolíme a okoreníme mletým čiernym korením a pred podávaním pokvapkáme octom. Nakoniec prizdobíme celými vlašskými orechami a petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!