Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Šalát z tofu a krúpov


Prísady

20dkg púpavových listov,
2 hlávkové šaláty,
30 dkg tofu,
10dkg krúpov,
15 dkg sójových klíčkov,
2 zväzky mladej mrkve,
1/2 zväzku petržlenovej vňate,
2 polievkové lyžice masla\.
Na marinádu:jablčný ocot
,
slnečnicový olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
citrónovú šťavu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.76/5

Hodnotenie: 1.8/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Umyjeme petržlenovú vňať, oberieme lístočky zo stoniek a posekáme nadrobno. Nakrájame tofu na kocky, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citàónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a dôkladne zamiešame. Necháme zopár minút marinovať. Očistíme hlávkový šalát, rozdelíme na listy, umyjeme a necháme dôkladne odkvapkať. Rovnako očistíme púpavové listy, umyjeme a necháme dôkladne okdvapkať. Očistíme sójové klíčky, umyjeme a zľahka osušíme. Umyjeme mrkvu, očistíme a opatrne ošúpeme /zelenú časť na konci zeleniny skrátime na 1-2 cm/, ak máme väčšie mrkvy, môžeme ich rozpoliť. Uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na prípravu marinády dôkladne zmiešame ocot, olej, soľ, mleté čierne korenie a malé množstvo vody. Rozhorúčime maslo, pridáme tofu a pečieme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Pokvapkáme marinádou karotky, krúpy, tofu a sójové klíčky. Osolíme listy hlávkového šalátu a pokvapkáme marinádou. Nakoniec všetko pekne upravíme a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!