Kefalónia | Databáza áut | Snár | Vtipy | Letiská |
Najnovšie recepty
Prísady
20dkg púpavových listov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Umyjeme petržlenovú vňať, oberieme lístočky zo stoniek a posekáme nadrobno. Nakrájame tofu na kocky, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citàónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a dôkladne zamiešame. Necháme zopár minút marinovať. Očistíme hlávkový šalát, rozdelíme na listy, umyjeme a necháme dôkladne odkvapkať. Rovnako očistíme púpavové listy, umyjeme a necháme dôkladne okdvapkať. Očistíme sójové klíčky, umyjeme a zľahka osušíme. Umyjeme mrkvu, očistíme a opatrne ošúpeme /zelenú časť na konci zeleniny skrátime na 1-2 cm/, ak máme väčšie mrkvy, môžeme ich rozpoliť. Uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na prípravu marinády dôkladne zmiešame ocot, olej, soľ, mleté čierne korenie a malé množstvo vody. Rozhorúčime maslo, pridáme tofu a pečieme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Pokvapkáme marinádou karotky, krúpy, tofu a sójové klíčky. Osolíme listy hlávkového šalátu a pokvapkáme marinádou. Nakoniec všetko pekne upravíme a podávame.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!