Prísady
600 g rybieho filé,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici doružova opražíme strúhaný kokos. Keď trochu vychladne, primiešame k nemu žĺtok a lyžicu citrónovej šťavy. V tejto zmesi obalíme kúsky filé. Zeler očistíme, pokrájame na tenké plátky a povaríme v slanej vode domäkka. Banány olúpeme, pokrájame na kolieska a na rozohriatom masle opečieme z oboch strán dozlatista. Vymastenú ohňovzdornú misu obložíme banánom a zelerom a zalejeme ich smotanou, v ktorej sme podľa chuti rozmiešali korenie karí. Navrch rozložíme filé obalené v kokosovej zmesi. Rybu dáme približne na 20 minút zapiecť do predhriatej rúry.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!