Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Rybie filé v kokosovom kabátiku


Prísady

600 g rybieho filé,
100 g strúhaného kokosu,
600 g zeleru,
3 banány,
200 ml smotany na šľahanie,
3 lyžice masla,
1-2 citróny,
1 žĺtok,
korenie karí,
mleté biele korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici doružova opražíme strúhaný kokos. Keď trochu vychladne, primiešame k nemu žĺtok a lyžicu citrónovej šťavy. V tejto zmesi obalíme kúsky filé. Zeler očistíme, pokrájame na tenké plátky a povaríme v slanej vode domäkka. Banány olúpeme, pokrájame na kolieska a na rozohriatom masle opečieme z oboch strán dozlatista. Vymastenú ohňovzdornú misu obložíme banánom a zelerom a zalejeme ich smotanou, v ktorej sme podľa chuti rozmiešali korenie karí. Navrch rozložíme filé obalené v kokosovej zmesi. Rybu dáme približne na 20 minút zapiecť do predhriatej rúry.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!