Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |
Najnovšie recepty
Prísady
4 ks filé (asi po 200 g),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Filé umyjeme a osušíme. Potrieme citrónovou šťavou a posypeme mletým čiernym korením. Cibuľu olúpeme, umyjeme a napicháme do nej klinčeky. Umytý pór nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme vývar, cibuľu, bobkový list, soľ a nakrájaný pór. Varíme aspoň 15 minút.
Filé dáme do pripraveného nálevu a varíme ďalších 10 minút. Vyberieme z nálevu a odložíme na teplé miesto. Rybací vývar precedíme cez husté sitko a odlejeme z neho 250 ml. Do odobranej časti vmiešame horčicu, smotanu, sherry a necháme zovrieť. Pridáme maizenu, ktorú sme rozmiešali v troche chladnej vody a zahustíme. Do omáčky zamiešame štipku estragónu. Podávame s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi. Vhodné na Štedrý večer pre tých, ktorí si neradi vyťahujú kosti z hrdla. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!