Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Rybie filé s horčicovou omáčkou


Prísady

4 ks filé (asi po 200 g),
1 smotana na šľahanie,
4 lyžice sherry,
400 ml rybacieho (mäsového) vývaru,
2 až 3 lyžice horčice,
2 až 3 lyžice maizeny,
1 pór,
šťava z 1 citróna,
sušený estragón,
2 klinčeky,
1 bobkový list,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.41/5

Hodnotenie: 2.4/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Filé umyjeme a osušíme. Potrieme citrónovou šťavou a posypeme mletým čiernym korením. Cibuľu olúpeme, umyjeme a napicháme do nej klinčeky. Umytý pór nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme vývar, cibuľu, bobkový list, soľ a nakrájaný pór. Varíme aspoň 15 minút.
Filé dáme do pripraveného nálevu a varíme ďalších 10 minút. Vyberieme z nálevu a odložíme na teplé miesto. Rybací vývar precedíme cez husté sitko a odlejeme z neho 250 ml. Do odobranej časti vmiešame horčicu, smotanu, sherry a necháme zovrieť. Pridáme maizenu, ktorú sme rozmiešali v troche chladnej vody a zahustíme. Do omáčky zamiešame štipku estragónu.
Podávame s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi.
Vhodné na Štedrý večer pre tých, ktorí si neradi vyťahujú kosti z hrdla.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!