Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Chlpaté knedlíky


Prísady

200 g uvarených zemiakov,
700 g surových zemiakov,
1 vajce,
soľ,
250 g hrubej múky,
voda,
20 g rastlinného tuku na poliatie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.59/5

Hodnotenie: 2.6/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Surové zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame najemno. Necháme ich odstáť a hnedú vodu, ktorá sa vyzrážala zlejeme. Potom k nim pridáme vychladnuté, uvarené a postrúhané zemiaky, vajce, soľ, múku a vypracujeme hustejšie cesto. Formujeme z neho knedličky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode asi 8 – 10 minút, kým nevyjdú na povrch. Uvarené knedlíky vložíme do vopred pripravenej udusenej kyslej kapusty, premiešame a polejeme rozohriatym tukom. Alebo ich po uvarení polejeme opraženou slaninkou s cibuľou a kyslú dusenú alebo surovú kapustu si každý zoberie podľa chuti.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!