Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou


Prísady

Jedlo sa môže s menšími odchýlkami pripravovať na niekoľko spôsobov,
v zásade však vždy potrebujete 1 – 1 a pol kg zemiakov ( surové alebo deň vopred uvarené v šupke ),
1 – 2 ks klobásy alebo primerané množstvo údeného mäsa,
asi 1 zaváracie 7 dcl sklo kyslej kapusty (viac,
či menej - podľa chuti),
soľ,
rasca,
mletá červená paprika,
mleté čierne korenie,
vegeta,
môže byť aj slanina a kyslá smotana alebo zakysanka na zapečenie,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.23/5

Hodnotenie: 2.2/5 (60)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky nakrájame na plátky ( hrúbka závisí od toho, či sú surové alebo varené ). Klobásu olúpeme a pokrájame na kolieska ( údené na kocky či plátky ), kyslú kapustu premyjeme a tiež pokrájame na menšie kúsky. Suroviny v ľubovoľnom poradí vrstvíme do vymasteného pekáča, na dno ktorého môžeme ešte rozložiť tenké pásiky údenej slaniny. Zemiaky vo vrstvách posolíme a okoreníme, kapustu posypeme štipkou vegety, ku klobáse alebo údenému môžeme pre zmenu občas pridať aj nasekané vajce na tvrdo. Posledná vrstva sú vždy zemiaky, ktoré osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a zmes dáme zapiecť do predhriatej rúry. Krátko pred dopečením ju môžeme poliať zakysankou alebo kyslou smotanou vyšľahanou s troškou vody. Jedlo môžeme pripraviť aj bez klobásy, či údeniny, teda len zo zemiakov a kyslej kapusty.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!