Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové súdky plnené hríbmi


Prísady

8-12 rovnako veľkých okrúhlych zemiakov,
150-200 g čerstvých hríbov alebo sterilizovaných šampiňónov,
2 väčšie cibule,
1 vajce,
mleté čierne korenie,
vegeta,
soľ,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.33/5

Hodnotenie: 2.3/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme a na každom odkrojíme vrch aj spodok, aby mohli stáť na pekáči. Zo zemiakov vydlabeme vnútro tak, aby ostali približne 1 cm hrubé steny. Vydlabanú zemiakovú masu uvaríme v slanej vode a prelisujeme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané očistené hríby alebo šampiňóny a podusíme. Huby primiešame k zemiakovému pyré, pridáme vajce, osolíme, ochutíme korením a vegetou. Všetko spolu spracujeme, aby vznikla vláčna hmota. Vydlabané zemiaky naplníme hubovou zmesou, podlejeme 3-4 lyžicami oleja a asi 100 ml vody. Pekáč zakryjeme alobalom a približne na pol hodiny vložíme do vvyhriatej rúry. Na posledných 10 minút alobal odstránime.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!