Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiaková kaša


Prísady

Pomer zemiakov,
mlieka a masla je rôzny – závisí od druhu a kvality zemiakov ( vodovejšie,
sypkejšie,
mladé,
staré ),
a tiež od toho akú hustú kašu chcete mať,
či je na priamy konzum,
alebo ju ďalej chcete zapekať a pod\.
– potrebujeme cca 750 g až 1 kg zemiakov
,
50 g až 100 g masla,
1 dl až 4 dl horúceho mlieka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.07/5

Hodnotenie: 2.1/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a roztlačíme. Pridáme maslo, premiešame. Potom postupne prilievame horúce mlieko a šľaháme, až je kaša krásne hladká a hodvábna. Podávame ako prílohu k zeleninovým alebo mäsovým jedlám, alebo ďalej upravujeme














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!