Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiaková kaša s mletým mäsom


Prísady

600 g zemiakov,
2 a pol dl mlieka,
50 g masla,
100 g strúhaného syra,
trošku strúhaného muškátového orieška,
300 g mletého mäsa,
2 vajcia,
4 PL strúhanky,
1 cibuľa,
mleté čierne korenie,
mletá červená paprika,
olej na opekanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.94/5

Hodnotenie: 1.9/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do horúcich roztlačených zemiakov pridáme vriace mlieko, roztopené maslo, 60 g strúhaného syra, kúsok postrúhaného muškátového orieška a soľ. Kašu dobre vymiešame dohladka. Mleté mäso zmiešame s vajcami, 2 PL strúhanky a posekanou cibuľou. Osolíme, okoreníme. Z masy sformujeme oválne bochníčky, ktoré opečieme v rozpálenom oleji po oboch stranách. Zapekaciu nádobu vymastíme, vložíme do nej pripravenú zemiakovú kašu. na ňu rozložíme opečené bochníčky. Zvyšný syr a strúhanku zmiešame a posypeme povrch pokrmu. V dobre vyhriatej rúre zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!