Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zeleninový hrniec


Prísady

200 g slaniny,
nastrúhaný tvrdý syr,
4 veľké zemiaky,
400 g zeleného hrášku,
400 g tekvice,
4 mladé kukuričné palice,
4 paradajky,
2 zelené papriky,
2 cibule,
1 cesnak,
olivový olej,
nasekaná zelená petržlenová vňať na posypanie,
majorán,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.38/5

Hodnotenie: 2.4/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné palice zbavíme listov, očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a rozštvrtíme. Zelenú papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na prúžky.
Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na kocky, cesnak očistíme a popučíme. Na veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a opražíme na nej nakrájanú cibuľu dozlata. Pripravenú zeleninu, cesnak a zemiaky prisypeme do panvice, pridáme majorán, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prípadne trocha zalejeme studenou vodou. Zakryjeme a všetko spolu dobre podusíme.
Podávame posypané nastrúhaným syrom a zelenou petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!