Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zapekané zemiaky so smotanou


Prísady

Pri príprave tohto jedla vždy potrebujete ako základnú surovinu varené alebo surové zemiaky a šľahačkovú smotanu ( môže byť aj strúhaný syr – eidam,
niva,
oštiepok a pod\.
) Z korení podľa chuti mleté biele korenie
,
mletá rasca,
mletá červená paprika,
muškátový kvet,
alebo použijete iba soľ a vegetu\.
Pri obmenách ako ďalšiu prísadu potrebujete zeleninu ( napríklad hrášok + kukuričné zrná ) alebo šunku v kuse\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5

Hodnotenie: 2.1/5 (11)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky nakrájame na plátky ( hrúbka závisí od toho, či sú surové alebo varené ). Rozložíme ich do pekáča vytretého maslom, osolíme ich, prípadne okoreníme. Jednotlivé vrstvy môžeme poprekladať hráškom s kukuricou, alebo kockami šunky. Zalievame buď čistou smotanou, alebo ju najprv rozohrejeme na panvici, necháme v nej rozpustiť nastrúhaný syr a touto omáčkou pripravené zemiaky zalejeme. Necháme zapekať prikryté, ak sú zemiaky mäkké, odkryjeme ich a zapekáme, kým sa navrchu nevytvorí kôrka. Tak pripravíme aj smotanové hranolky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!