Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Dubrovnícka rožata


Prísady

6 vajec,
500 ml mlieka,
1 lyžica rumu,
6 lyžíc práškového cukru,
1 citrón,
1 balíček vanilkového cukru,
14 kociek cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.45/5

Hodnotenie: 2.5/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a zmiešame s mliekom, nastrúhanou kôrou z citróna, rumom a vanilkovým cukrom.
Kocky cukru opražíme dohneda a vzniknutým karamelom potrieme formu na pečenie rožaty. Na karamel nalejeme pripravenú masu. Formu vložíme do vodného kúpeľa a varíme 45 minút. Potom ju preložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180 oC.
Upečenú rožatu vyberieme, necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a ihneď podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!