Prísady
1 kg zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Maslo rozohrejeme, pridáme huby a prelisovaný cesnak a za stáleho miešania smažíme cca 8 minút, alebo kým sú huby mäkké a tekutina a vyparila. Zemiaky olúpeme a na tenko nakrájame. V miske zmiešame hubovú zmes, smotanu, posekané šalotky, tymián a strúhaný parmezán. Olejom vymažeme nižšiu zapekaciu misku ( asi 1 3/4 l objemu ). Kolieska zemiakov obalíme v múke, prebytočnú oprášime. Zemiaky naskladáme na dno vymastenej zapekacej nádoby, nalejeme na ne hubovú zmes a posypeme zmesou na posypanie. Tú získame zmiešaním všetkých surovín. Pečieme v rúre, vyhriatej na 180 - 190 °C a pečieme cca 1 hodinu, až sú zemiaky mäkké a povrch chrumkavý. Podávame horúce. Podávame s dobrým šalátom. RADA: parmezán je drahý, môžete ho nahradiť bežným tvrdým syrom, ale aspoň raz si vyskúšajte recept v originály.
JEDNODUCHŠÍ VARIANT: 1 cibuľa, 300 g zemiakov, 250 g húb, 200 ml šľahačkovej smotany, 50 g masla, štipka soli, hrsť nasekanej pažítky - Uvarené kocky zemiakov dáme do pekáčika vymasteného maslom. Huby si osmažíme s cibuľkou na masle, pridáme smotanu, osolíme a zalejeme zemiaky. Upečieme, posypeme pažítkou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!