Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapekané zemiaky s hubami


Prísady

1 kg zemiakov,
80 g masla,
1 PL olivového oleja,
400 g húb nakrájaných na plátky ( alebo vopred namočených sušených ),
2 strúčiky cesnaku,
250 ml 18 percentnej smotany,
2 šalotky,
1 PL čerstvého tymiánu ( alebo 1/4 PL sušeného ),
20 g strúhaného parmezánu,
asi 75 g múky na posypanie: 20 g strúhaného parmezánu + 60 g iného strúhaného syra,
2 PL posekanej pažítky ( alebo 1/2 PL sušenej ),
1 PL posekaného tymiánu ( alebo 1/4 PL sušeného )


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.41/5

Hodnotenie: 2.4/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo rozohrejeme, pridáme huby a prelisovaný cesnak a za stáleho miešania smažíme cca 8 minút, alebo kým sú huby mäkké a tekutina a vyparila. Zemiaky olúpeme a na tenko nakrájame. V miske zmiešame hubovú zmes, smotanu, posekané šalotky, tymián a strúhaný parmezán. Olejom vymažeme nižšiu zapekaciu misku ( asi 1 3/4 l objemu ). Kolieska zemiakov obalíme v múke, prebytočnú oprášime. Zemiaky naskladáme na dno vymastenej zapekacej nádoby, nalejeme na ne hubovú zmes a posypeme zmesou na posypanie. Tú získame zmiešaním všetkých surovín. Pečieme v rúre, vyhriatej na 180 - 190 °C a pečieme cca 1 hodinu, až sú zemiaky mäkké a povrch chrumkavý. Podávame horúce. Podávame s dobrým šalátom. RADA: parmezán je drahý, môžete ho nahradiť bežným tvrdým syrom, ale aspoň raz si vyskúšajte recept v originály.
JEDNODUCHŠÍ VARIANT: 1 cibuľa, 300 g zemiakov, 250 g húb, 200 ml šľahačkovej smotany, 50 g masla, štipka soli, hrsť nasekanej pažítky - Uvarené kocky zemiakov dáme do pekáčika vymasteného maslom. Huby si osmažíme s cibuľkou na masle, pridáme smotanu, osolíme a zalejeme zemiaky. Upečieme, posypeme pažítkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!