Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapekaná zemiaková placka


Prísady

600 g bravčového stehna,
600 g zemiakov,
200 g tvrdého syra,
2 vajcia,
hladkú múku,
olej,
majoránku,
mleté čierne korenie,
tri strúčiky cesnaku\.

Na šalát:
1 menšiu hlávku kapusty
,
4 cibule,
karotku,
mletú rascu,
mleté čierne korenie,
ocot,
soľ a olej\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.06/5

Hodnotenie: 3.1/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso pokrájame na menšie rezne, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a vypražíme na rozpálenom oleji do zlatista. Surové zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, soľ, korenie, majoránku a cesnak. Premiešame a pridáme toľko múky, aby bola masa vláčna a ľahko roztierateľná. Na rozpálenom oleji vytvarujeme na panvici placky, hotové preložíme na polovicu a uložíme ich na pekáč. Na každú placku položíme opečený plátok mäsa, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť kým sa syr neroztopí. Do kapusty pokrájanej na rezance pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú karotku a zalejeme sladkokyslým nálevom. Pridáme soľ, rascu a korenie. Necháme chvíľu odstáť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!